Värmepumpar2017-10-23T15:11:36+00:00

 

Värmepumpar

– vi tar ett helhetsansvar!

Vi ser till era förutsättningar!

Vi säljer inte bara en värmepump. Vi undersöker era förutsättningar – ser till att ni får bästa värmepump beroende på era förutsättningar, oavsett märke. Vi installerar, servar, åtar oss garantiärenden eller något däremellan. Ni kan känna er trygga i att vi tar ansvar kring alla delar och att ni har ett nummer att ringa till när det kommer till er värmepump.

Det finns olika värmepumpar – alla skiljer sig beroende på behov, förutsättningar och prisklass. Vi tillhandahåller alla alternativ och är märkesneutrala; ni kan lita på att vi har ert bästa i ögonen när vi säljer er en värmepump.

Vill ni lära er mer? Kolla in våra beskrivningar nedan!

Luft-/luftvärmepump

Luft-/luftvärmepumpen är perfekt i fastigheter med direktverkande el och där man inte vill investera i ett radiatorsystem. Värmepumpen blåser istället ut värmen i fastigheten, men betydligt mer effektivt än direktverkande el. Värmepumpen passar också bra i sommarstugor där man vill hålla temperaturen över daggpunkten. Värmepumpen har även möjligheten att kyla.

Luft-/vattenvärmepump

Luft-/vattenvärmepumpen är den populäraste värmepumpen och kan passar i alla fastigheter med ett vattenburet värmesystem. Tack vare kompressortekniken kan däremot värmepumpen sänka värmekostnaderna rejält utan att borra för bergvärme eller lägga ner jordvärme. Detta gör att investeringskostnaden är betydligt lägre jämfört med bergvärme och jordvärme.

Vätska-/vattenvärmepump

Vätska-/vattenvärmepumpen är den mest effektiva värmepumpen som använder energin som solen lagrar i marken. Precis som för luft-/vattenvärmepumpen krävs ett vattenburet system för att värmen ska komma ut i fastigheten. Värmepumpen som sådan är inte dyrare än en luft-/vattenvärmepump, men investeringen för att borra eller gräva tillkommer.