Stort forskningsprojekt i Flyinge

//Stort forskningsprojekt i Flyinge

Stort forskningsprojekt i Flyinge

Under hösten och våren har värmepumpsservice fått äran att erhålla uppdraget att installera värmepumparna i ett forskningsprojekt mellan Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Skånska Energi. Det som gör anläggningen unik är att den har ett flertal borrhål för solenergiåterladdning.

Projektet är en del av Effsys Expand som är ett samarbete mellan akademi och näringsliv som finansieras av företagen och Energimyndigheten.

– Kul att få installera värmepumpar till forskare! De har väldigt många frågor som vi inte får i vanliga fall och har många önskemål och krav för att mätningarna ska bli så bra som möjliga.

– Det som är häftigt är att vi båda lär oss av varandra. Som entreprenör har man erfarenhet av vad som fungerar och vad som kommer ge ett bra resultat och den erfarenheten saknar forskarna. Däremot har vi lärt oss mycket om optimal placering av givare och mätutrustning, vilket vi har saknat kunskap om.

 

By |2017-10-20T16:32:41+00:00mars 2nd, 2017|Okategoriserade|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment